czwartek, 30 stycznia 2014

Biszkopt malinowy z białą czekoladą


      A tutaj znajdziecie sposób na wykorzystanie pozostałej części biszkoptu z tortu malinowego. 
Idealne dla najmłodszych:)


Była to właściwie forma zorganizowania czasu dziecku. Moja córeczka uwielbia mi pomagać gdy zaczynam coś robić w kuchni, a że zostało trochę składników to postanowiłyśmy je wykorzystać.


Składniki:
- wycięty środek biszkoptu
- woda z cukrem pudrem i cytryną
- konfitura malinowa
- masa z dekoracji tortu
- wiórki kokosowe i migdały

Przygotowanie:
Z biszkoptu wycięłyśmy szklanką 3 małe blaty. Przełożyłyśmy tak jak tort.

Pierwszy biszkopt nasączamy wodą, smarujemy konfiturą
malinową i masą.  Kładziemy drugi i postępujemy w ten sam sposób: warstwa konfitury i masy, kładziemy kolejny, nasączamy i kładziemy warstwę konfitury, następnie całość czyli górę i boki smarujemy masą.  Dekorujemy wiórkami  kokosowymi i migdałami.
Wkładamy do lodówki aby się dobrze schłodziło.

Bon Appetit :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz