A tutaj znajdziecie sposób na wykorzystanie pozostałej części biszkoptu z tortu malinowego.
Idealne dla najmłodszych:)
Była to właściwie forma zorganizowania czasu dziecku. Moja córeczka uwielbia mi pomagać gdy zaczynam coś robić w kuchni, a że zostało trochę składników to postanowiłyśmy je wykorzystać.
Składniki:
- wycięty środek biszkoptu
- woda z cukrem pudrem i cytryną
- konfitura malinowa
- masa z dekoracji tortu
- wiórki kokosowe i migdały
Przygotowanie:
Z biszkoptu wycięłyśmy szklanką 3 małe blaty. Przełożyłyśmy tak jak tort.
Pierwszy biszkopt nasączamy wodą, smarujemy konfiturą
malinową i masą. Kładziemy drugi i postępujemy w ten sam sposób: warstwa konfitury i masy, kładziemy kolejny, nasączamy i kładziemy warstwę konfitury, następnie całość czyli górę i boki smarujemy masą. Dekorujemy wiórkami kokosowymi i migdałami.
Wkładamy do lodówki aby się dobrze schłodziło.
Składniki:
- wycięty środek biszkoptu
- woda z cukrem pudrem i cytryną
- konfitura malinowa
- masa z dekoracji tortu
- wiórki kokosowe i migdały
Przygotowanie:
Z biszkoptu wycięłyśmy szklanką 3 małe blaty. Przełożyłyśmy tak jak tort.
Pierwszy biszkopt nasączamy wodą, smarujemy konfiturą
malinową i masą. Kładziemy drugi i postępujemy w ten sam sposób: warstwa konfitury i masy, kładziemy kolejny, nasączamy i kładziemy warstwę konfitury, następnie całość czyli górę i boki smarujemy masą. Dekorujemy wiórkami kokosowymi i migdałami.
Wkładamy do lodówki aby się dobrze schłodziło.
Bon Appetit :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz