poniedziałek, 27 czerwca 2016

Pyszny koktajl jagodowy - doskonały na drugie śniadanie

Uwielbiam tę porę roku! Cudowne, sezonowe owoce, 
doskonałe nie tylko do wypieków, ale i koktajli. 
Dzisiaj u nas gości smak jagodowy.
Przepis banalnie prosty: 
jogurt, kefir lub maślanka + miód + jagody 
= jagodowe drugie śniadanie 


 
Składniki
- 1000 ml maślanki
- 500 ml kefiru
- 3 łyżki miodu
- 300 g umytych czarnych jagód
 

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki miksujemy. Na koniec możemy dodać kilka listków mięty.
Przelewamy do szklanek i gotowe. Pyszny i szybki sposób na orzeźwienie w upalne dni.
Koktajl nie jest zbyt słodki.  Miód możemy zastąpić cukrem, osobiście wolę tę wersję z miodem.


 Bon Appetit :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz